Mopedkurs Stockholm

Vi lär dig att köra moped på kort tid | 08-91 82 82

Övriga utbildningar

Riskettan

Riskettan, eller riskutbildning del 1 som är den fullständiga benämningen, är den första av två obligatoriska riskutbildningar för körkortselever. Riskettan handlar om att lära sig om, och diskutera, olika sorters riskbeteenden i trafiken.

Några av sakerna som avhandlas i riskettan: olika distraktionsfaktorer som medpassagerare, mobiltelefoner, trötthet och stress. Vilka regler gäller för rattfylleri, droger och trötthet bakom ratten? Hur påverkar attityder och olika beteenden dig som bilförare?

Vi går igenom statistik om hur ofta olika grupper (kvinnor och män, yngre och äldre) drabbas av olika sorts olyckor. Vad ökar risken för olyckor och hur kan de undvikas?

Riskettan är obligatorisk för B-körkort och är giltig i fem år.

bil

Risktvåan

Du kan även boka risktvåan, som inkluderar körning på halkbana, hos oss på Globens trafikskola. Vi börjar med en teoretisk genomgång och diskussion om de riskabla situationer som kan tänkas uppstå. Därefter får eleverna praktisera körning på halkbana, där man får känna på hur fordonet reagerar på olika typer av underlag med olika grepp.

Risktvåan är cirka fyra timmar lång. Den omfattar människans och bilens beteende och körning under speciella förhållanden. Målet är att du ska få öva praktisk bilkörning och lära dig att undvika farliga situationer i trafiken. Du får enkelt känna på risksituationer, som halt väglag på vår halkbana i Gnesta. På halkbanan skapas en konkret förståelse för svårigheter som bara går att uppnås genom praktiska erfarenheter.

Risktvåan är obligatorisk för den som vill ta B-körkort. Den är giltig i fem år efter utbildningen.

Intensivkurs

Vill du ta den snabba vägen till körkort utan att behöva lämna Stockholm? Vänd dig till oss på Globens Trafikskola – vi erbjuder en intensivkurs i Stockholm till paketpris. Vi kan snickra ihop ett individuellt paket som passar just dig.

Vi kör igång med en testlektion där vi bedömer vilken nivå du ligger på. Därför bestämmer trafikläraren i samråd med dig vilket paket som passar för just dig.

Våra intensivkurser är uppdelade i Intensivpaket 1 (5 dagars körning) och Intensivpaket 2 (10 dagar).

Introduktionsutbildning

Globens Trafikskola erbjuder även introduktionsutbildning/handledarutbildning minst en gång i veckan. Syftet är att du på ett bra sätt ska lära dig hur du på ett korrekt och pedagogiskt sätt ska lära din elev att köra bil. Du får matnyttiga tips om hur du lägger upp en utbildningsplan, hur du hittar lämpliga utbildningsområden, vilka hjälpmedel och vilket kursmaterial som behövs med mera.

Dessutom ger vi dig insikt i trafiksäkerhetstänkande och du får chansen att ställa frågor om trafikregler och annat. Ett bra samarbete mellan trafiklärare och handledare gynnar elevens förmåga att lära sig, det är vår övertygelse.

Vill du boka någon av våra kurser? Kontakta oss via knappen nedan. Det går också bra att ringa eller mejla oss.

Vill du ta mopedkörkort? Anmäl dig till en kurs redan i dag!