Mopedkurs Stockholm

Vi lär dig att köra moped på kort tid | 08-91 82 82

Mopedkurs

Allt du behöver veta om att ta körkort för moped

Siktar du på att mopedkörkort? Här på Globens Trafikskola kan vi hjälpa dig! Här går vi igenom vad som krävs för att man ska få mopedkörkort.

Först det grundläggande: för att ta mopedkörkort (för EU-moped) måste du ha fyllt 15 år. Du måste ha ett giltigt körkortstillstånd. Du måste ha utbildat dig hos en behörig utbildare.

Körkortstillståndet söker du hus Transportstyrelsen, som gör kontroller för att försäkra sig om att du motsvarar de krav som ställs. Att någon vägras körkortstillstånd är mycket ovanligt. Det beror på att anledningarna som finns till att stoppa ett körkortstillstånd sällan är aktuella för unga personer. Få 15-åringar har fått ett körkort indraget, blivit straffad för brott eller gripits för fylleri.  Den enda medicinska undersökning som krävs för att få ett körkortstillstånd är en synundersökning.

 

EU-moped

Praktiska och teoretiska övningar

När du har skaffat tillståndet så är det bara att börja på Globens Trafikskolas kvalitativa mopedkurs. Utbildningen består av både praktiska och teoretiska moment och måste vara minst 12 timmar lång, men kan också bli längre beroende på elevens resultat.

En sak skiljer mopedkörkortet från att ta ett bilkörkort: du får inte övningsköra privat.  En behörig utbildare är ett absolut krav. Du måste också vara minst 14 år och 9 månader gammal för att börja övningsköra för moped.

Teoriprovet, där dina kunskaper testas, är för många det tuffaste steget mot mopedkörkort. Våra duktiga pedagoger kan garanterat hjälpa dig på vägen.

Kunskapsprovet består av 70 frågor varav 65 räknas in i slutresultatet. 5 av frågorna är så kallade utprovningsfrågor som inte räknas in. 52 rätt krävs för att du ska bli godkänd och få ditt mopedkörkort.

böcker

Mycket information att bearbeta

Det är en hel del information som måste tas in och bearbetas när man tar mopedkörkort. Våra duktiga lärare finns självklart där för dig och kan svara på alla frågor. Men du måste själv se till att vara ordentligt förberedd inför provet.

Du måste plugga helt enkelt. Ge dig själv ordentligt med tid så att du verkligen hinner med att plugga teori. Om du inte studerar tillräckligt kommer du troligen inte att klara provet, så enkelt är det. Det kan vara så att du tvingas tacka nej till en spelstund med kompisarna, men visst är det värt det?

Att fixa en struktur på pluggandet är ett bra tips. Om du är en morgonmänniska så kanske du hinner plugga en stund innan du går till skolan? Är du mer den kvällspigga typen så kanske du kan skippa en timmes surfande på kvällen och plugga. Försök vara utvilad och fräsch när du pluggar och se till att ha dricka och tilltugg tillhands. Lågt blodsocker och studier är ingen bra kombination!

Vill du veta med? Hör av dig till oss

Viktigast är att du hittar en studiemetod som passar just dig. I dag finns det exempelvis gott om möjligheter att plugga mopedkörkort på internet, så du är inte låst till böcker.

Vill du veta mer eller ha lite fler tips inför körkortsprovet för moped? Du är givetvis välkommen att höra av dig till oss på Globens Trafikskola. 

Vill du ta mopedkörkort? Anmäl dig till en kurs redan i dag!